lördag 25 oktober 2008

Publiken sviker på derbyn

I dagens DN behandlar man dåliga publiksiffror, och hur de vanliga Svenssons skräms bort från derbyn för att det är för mycket bråk, med en krönika av Johan Esk och med ett stort reportage om hur polisen och klubbarna förbereder sig inför sk högriskmatcher.

Tyvärr speglade artikeln mer bristerna hos polisen och klubbarna istället för att behandla det verkliga problemet. Hur får man vanliga människor att vilja gå på derbyn igen?!

Kan oxå tycka att man kanske valde det mest ointressanta derbyt på hela säsongen, det mellan DIF-Bajen, och detta skriver jag inte för att trasha alla som håller på dessa lag, utan snarare för att derbyt blir ointresssant när i princip alla Stockholmslagen spelar skit just nu.
DIF har varit i kris länge, och att fansen sviker är egentligen inte så konstigt. När laget underpresterar är det väl självklart att siffrorna sjunker. Bajen har ju inte direkt heller något att spela för, och med endast ett fåtal omgångar kvar har Allsvenskan förlorat sin nerv. I alla fall för oss som håller på ett Stockholmslag.

Att sen inte räkna in såna faktorer som att man inte vill stödja hemmalaget med biljettintäkter, bortamatchpubliken inte vill betala ev skadegörelse, samt att Djurgården (en bra säsong) i princip brukar snitta runt 12000 åskådare/hemmamatch... Jag kan känna att artikeln förlorar hela sin trovärdighet, vilket är synd då intentionen faktiskt var att belysa ett verkligt problem! Johan Esk hade dock en viktig poäng i sin krönika: Svenska fotbollsförbundet står som passiva åskådare!!



Läs Johan Esks krönika här http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1077&a=844093

och ett utdrag av reportaget här http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=843940

Inga kommentarer: